Van de Redactie

Introductie van het Prikbord

op .

Welkom, toekomstige Prikbordgebruiker!

Dit digitale prikbord is gebaseerd op het reeds jaren bestaande en zeer geliefde Prikbord van www.gorssel.nl. Onze dank gaat dan ook als eerste uit naar de redactie van gorssel.nl voor hun welwillendheid, tijd en uitleg, als ook hun akkoord op ons 'gebruik' van hun zeer succesvolle formule.

Dit Prikbord is tot stand gekomen, omdat er in deze snelle, digitale wereld van alles te koop is en nog meer wordt aangeboden, maar... dat alles is tegenwoordig altijd voorwaardelijk. Die voorwaardelijkheid betekent in feite dat je niets meer kunt kopen of verkopen zonder dat je met reclames of bedrijfsadvertenties wordt geconfronteerd. Kijk bijvoorbeeld naar het ons allemaal bekende Marktplaats: pagina's vol aanbiedingen van bedrijven met in de marges flitsende reclames voor spullen of diensten waar je geen behoefte aan hebt, voordat je eindelijk terecht komt bij de tweedehands producten waar je naar op zoek bent.

Daarnaast merkten we dat er een platform miste voor het melden van een gevonden huisdier, bijvoorbeeld, of het plaatsen van een oproep voor bepaalde spullen die iemand in de wijk misschien kwijt wil, maar waar wij niet vanaf wisten. Vervolgens kopen we een nieuwe parasol, terwijl een mede-inwoner er diezelfde week een naar de kringloopwinkel brengt omdat de kleur niet helemaal naar wens is. we noemen maar een voorbeeld.

Niet enkel is het goedkoper om goede, tweedehands spullen een nieuw thuis te geven, maar ook is het duurzaam en bevordert het 'consuminderen'.

Andere ideeën zijn: (kinder)kleding of speelgoed ruilen, klusjesman of hulp in de huishouding zoeken, armband op weg naar de Spar verloren of gevonden, zo goed als nieuwe complete badkamer aangeboden (die anders in een container terechtkomt na een verbouwing), of een stapel tegels aanbieden omdat je kiest voor een duurzame, eco- en milieuvriendelijke tuin. 

Prikbord De Worp biedt een gratis service voor inwoners van de Worp en de gemeente Voorst. Zonder irritante reclame.

Prikbord De Worp is simpel in gebruik en daarom gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen enorme bestanden te uploaden of accounts aan te maken.

Prikbord De Worp biedt geen plaats voor foto's, filmpjes of andere media anders dan een tekst plus contactgegevens naar wens. Het gaat om het contact-leggen. Wat je daarna afspreekt met de persoon die op jouw prikker reageert of aan die persoon doorstuurt, is jouw zaak: foto's, video, pdf's...daarvoor kun je je eigen e-mailadres of sociale media gebruiken.

Ingezonden 'Prikkers' worden als het goed is allemaal gelezen voordat ze worden gepubliceerd. Dat is nodig om de objectiviteit, de integriteit en de klantvriendelijkheid te borgen. Negatieve berichten hebben geen plaats op het Prikbord en berichten die niet duidelijk zijn, zullen worden geredigeerd, waar nodig in overleg met de inzender.

Als je je mening wilt  uiten via dit Prikbord, dan kan dat in dezelfde vorm als die van de Artikelen die door de redactie worden geplaatst (zie menu: Van de Redactie). Het Prikbord is er namelijk ook voor mensen die graag schrijven en iets interessants te melden hebben. Het Prikbord is echter geen forum en geen Facebook of Twitter. Wil je iets delen met anderen, stuur dan gerust een e-mail naar het Prikbord en voeg je tekst toe. Het publiceren en de redactie van teksten is echter volledig voorbehouden aan de redactie.

Welkom, toekomstige Prikbordgebruiker! We zien jullie ingezonden Prikkers graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

De Redactie